28. Jordens undergang

 

Der findes åbenbart en hel del mennesker, som synes, at konspirationsteorier og spådomme om dommedag er uhyre interessante. Derfor er begge dele også "godt stof" i medierne, ikke mindst i fjernsynet. For nogle år siden viste DR 2 TV en serie med titlen "Trusler mod jorden". Den er produceret af BBC og giver sig ud for at være seriøst videnskabelig. Nogle af de astronomer, der medvirker i serien, ser for sig, at bølger af radioaktivitet fra eksploderende supernovaer er på vej mod jorden, hvor alt liv vil blive udslettet, når den radioaktive kæmpebølge rammer jorden. Nogle forskere mener, at det var en lignende radioaktiv bølge, der i sin tid ramte jorden og udslettede dinosaurerne for millioner af år siden. (Læs evt. artiklen 4.85. Jordens undergang - om astrofysikeres fremtidsvisioner

 

Vel, jeg er hverken astronom eller astrofysiker, men prøver bare på at bruge den smule fornuft, jeg bilder mig ind at have. Ifølge den, forekommer det mig, at forskerne bag den nævnte TV-serie maler Fanden på himmelvæggen og kun efterlader sig frygt hos almindelige TV-seere, som ikke har nogen reel mulighed for at kunne bedømme sandsynligheden af formodningen om udslettelsen af alt liv på jorden. Andre forskere og især miljøforkæmpere ser ud til for alvor at mene, at menneskeheden i kraft af sin levevis med øget ressourceforbrug og forurening af miljøet, blandt andet i form af udledning af drivgasser som CO2, der antages at være hovedårsagen til den klimaforandringer, i virkeligheden er godt på vej til at udslette sig selv.

 

Imidlertid er det en naturvidenskabelig kendsgerning, at alt i den fysiske verden har en begyndelse og en afslutning, og dette gælder lige så vel jordkloden som menneskeheden. Men hvis vi nu antager, at de pessimistiske forskere har ret i deres formodning om alt livs relativt snarlige udslettelse på jorden på den beskrevne måde og i den givne situation, så kan det formentlig være en trøst for mange, at vide, at livet som sådan set i det kosmiske perspektiv, som Martinus anlægger, er uforgængeligt, og at individernes liv, dvs. vores liv, vil inkarnere og forsætte sin evige udvikling på andre og dertil egnede kloder i verdensaltet.

 

Dette synspunkt vil der dog nok være en hel del mennesker, som vil synes er en ren og skær fantasifuld utopi. Men læs f.eks. Martinus: Livets Bog 1, stk. 278-288: Livets vej. - Kosmiske udviklingsbaner. Supplér eventuelt med her på hjemmesiden LIVETS EVENTYR at læse artiklen: 4.27. Hvad er verdensaltet? - signalement af det ukendte.

 

© September 2016. Harry Rasmussen.

 

****************