36. Livets vilkår

Den 30. september 2018, meddelte medierne, at den i Danmark velkendte og af mange mennesker meget afholdte sanger og sangskriver Kim Larsen som følge af sygdom er afgået ved døden i en alder af 72 år.

 

Euforien omkring det nævnte dødsfald fik medierne - ikke mindst TV - til et par dage nærmest at gå amok i nekronologien om den kendte mand og hans liv og karriere. En enkelt kendis gik så vidt, at han i et interview i TV med begejstring udtalte (frit citeret): ”Danmark har to berømte digtere: H. C. Andersen og Kim Larsen!” -  Personlig vil jeg med al respekt for Kim Larsen tro, at han ville have syntes, at en sådan udtalelse mangler sans for proportioner.

 

Men i hvert fald bør Kim Larsens død minde os om, at vi alle hver især er undergivet livets ultimative vilkår: Vi skal alle hver for sig på et tidspunkt, før eller siden, sige farvel til livet og dermed til vores kære pårørende, slægtninge, venner og bekendte. .

Mange troende og idealistiske mennesker foretrækker at tro på eller være overbeviste om, at det enkelte menneskes sjæl fortsætter sit liv i Guds verden eller i en åndelig verden. Det er en stor trøst i kristendommen og i flere andre af verdens religioner eller livs- og verdensopfattelser. Nogle religioner, som f.eks. hinduismen, buddhismen og enkelte spirituelle institutioner, som f.eks. teosofien, antroposofien og Martinus' kosmologi, går så vidt, at de postulerer en tilbagevending før eller senere til den jordiske tilværelse, en såkaldt reinkarnation. Ja, faktisk flere på hinanden følgende reinkarnationer i et såkaldt evigt kosmisk kredsløb. (Se evt. herom i artiklen H1-17. Reinkarnationsprocessen – om dennes ’teknik’ i form af inkarnation eller materialisation)

 

Som læsere af min hjemmeside LIVETS EVENTYR vil vide, så deler jeg ikke den ovennævnte fler-livs-hypotese, men henholder mig efter et langt livs beskæftigelse med religionsfilosofiske emner til ét-livs-hypotesen. Se evt. mere herom via følgende link:

4.152. Ét-livs-hypotesens konsekvenser! - Status over nogle personlige tanker:http://www.livetseventyr.dk/4-152Frame.htm